Geld lenen kost geld

ING Lening

Bespaar ruim €700 Vergelijk 10+ kredietverstrekkers
Wat is je leendoel?
€1.000 €75.000

Wanneer u overweegt een ‘ING Lening’ aan te vragen, heeft u toegang tot betrouwbare en flexibele financieringsopties. ING biedt verschillende leenvormen aan, zoals een persoonlijke lening waarbij u een vast bedrag leent met een vaste rente en looptijd, alsook een zakelijke lening en ING Roodstaan. De voorwaarden en de rente zijn transparant, waardoor u vooraf duidelijkheid heeft over uw terugbetaalverplichtingen. Bijvoorbeeld, voor een persoonlijke lening bij ING kan de rente variëren van 7% tot 12% afhankelijk van het geleende bedrag en uw persoonlijke situatie.

Om een lening aan te vragen bij ING, volgt u enkele stappen: registreer via Mijn ING, vul uw persoonlijke gegevens in, geef informatie over uw financiële situatie, en dien de aanvraag in. Benodigde documenten voor een leningaanvraag kunnen loonstrookjes, een kopie van een identiteitsbewijs en een overzicht van uw financiële verplichtingen bevatten. Zodra uw aanvraag compleet is, zal ING deze beoordelen en binnen enkele werkdagen een besluit nemen over de goedkeuring van uw lening. Het maximaal te lenen bedrag bij ING hangt af van uw inkomen, uitgaven en persoonlijke situatie, maar kan oplopen tot wel €75.000.

De maandelijkse aflossing op uw ING lening wordt berekend op basis van de hoogte van het geleende bedrag, de looptijd van de lening en het rentepercentage. U zult regelmatige betalingen doen gedurende de afgesproken termijn tot de lening volledig is terugbetaald.

Wat voor soort lening wilt u aanvragen bij ING?

Overzicht Persoonlijke Lening

Leenbedrag 6 maanden
€ 2.500 10.20% Bekijken
€ 5.000 9.80% Bekijken
€ 10.000 8.00% Bekijken
€ 15.000 7.00% Bekijken
€ 25.001 6.80% Bekijken
Aanvragen kan al vanaf € 2.500

Wat zijn de kenmerken van een ING Lening?

 • Bedrag tussen €2.500 – €75.000
 • Looptijd van 6 – 120 maanden. Hoe korter de looptijd des te lager je totale kosten.
 • Je leendoel, hoogte van het bedrag, koopwoningbezit en risicoprofiel bepalen de vaste rente op je Persoonlijke Lening. Die ligt tussen 7% en 12%.
 • Het bedrag wordt in één keer op je Betaalrekening gestort. Je beschikt direct over het hele bedrag.
 • De rente en je maandlasten staan vast. Je weet dus precies wat je kunt verwachten.
 • Extra aflossen is altijd mogelijk en kost niets. Je verlaagt daarmee je kosten en looptijd.

Wat zijn de voorwaarden van een ING Lening?

 • U bent minimaal 21 jaar en maximaal 78 jaar. De lening moet uiterlijk op uw 81ste verjaardag volledig zijn afgelost. Bent u in- of thuiswonend? Dan is de minimumleeftijd 30 jaar.
 • U bent woonachtig in Nederland.
 • U heeft voldoende en een stabiel maandelijks besteedbaar inkomen, uit arbeidssituatie of uitkering
 • Het is niet mogelijk om een lening af te sluiten met een negatieve BKR-registratie.

Hoe kan ik een lening aanvragen bij ING?

Om een lening aan te vragen bij ING Bank, volgt u de volgende stappen:

 • Bepaal het soort lening: Persoonlijke lening of zakelijke lening, afhankelijk van uw situatie en wensen.
 • Controleer of u aan de voorwaarden voldoet: U moet meerderjarig zijn, een regelmatig inkomen hebben en mag geen negatieve BKR registratie hebben.
 • Bereken uw maximale lening en maandelijkse aflossing: Gebruik hiervoor de online rekenhulpen of tools op de ING website.
 • Verschaf de benodigde documenten: Hieronder vallen identificatiebewijs, loonstrookjes en een overzicht van uw financiële verplichtingen.
 • Vul de aanvraag online in: Doorloop de stappen op de website van ING door de gevraagde informatie in te vullen.
 • Onderteken het contract digitaal of op papier: Nadat u de aanvraag heeft ingevuld, dient u deze te bevestigen met een handtekening.
 • Verstuur uw aanvraag: Nadat alles ingevuld en ondertekend is, verstuurt u het naar ING ter goedkeuring.
 • Wacht op goedkeuring: ING zal uw aanvraag en documenten controleren en beslissen of de lening wordt verstrekt.
 • Ontvang de gelden: Na goedkeuring wordt het leenbedrag overgemaakt naar uw rekening.

Na het volgen van deze stappen, kunt u de benodigde documenten verzamelen en voorbereiden om uw aanvraag voor een ING lening te completeren. Meer details over de benodigde documenten vindt u onder de volgende kop van de pagina.

Wat zijn de benodigde documenten voor een leningaanvraag bij ING?

Voor het aanvragen van een lening bij ING Bank zijn verschillende documenten noodzakelijk om uw identiteit te bevestigen en uw financiële situatie te beoordelen. Hieronder vindt u een overzicht van de vereiste documenten:

 • Een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart.
 • Een recente loonstrook, om uw inkomen te verifiëren.
 • Een recent bankafschrift van uw betaalrekening, waaruit uw maandelijkse lasten blijken.
 • Een werkgeversverklaring, indien ING deze aanvullend nodig acht voor het vaststellen van uw dienstverband.
 • Bij zelfstandig ondernemers: recente jaarcijfers en een uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Deze documentatie stelt ING in staat om verantwoord krediet te verstrekken, met inachtneming van de persoonlijke en financiële omstandigheden van de aanvrager. Indien u vragen heeft over het proces of ondersteuning nodig heeft, kunt u altijd contact opnemen met ING voor persoonlijk advies.

Na overlegging van deze documenten zal ING de aanvraag beoordelen en u informeren over zowel de beslissing als de specifieke voorwaarden, looptijd en rente van de lening. Verder is het belangrijk om te weten dat de kosten van geld lenen ook een belangrijk aspect zijn wanneer u overweegt een lening af te sluiten.

Wat kost geld lenen bij ING?

De kosten van geld lenen bij ING hangen af van diverse factoren, zoals de rente, looptijd en het soort lening. ING biedt competitieve rentetarieven, die variëren naargelang het geleende bedrag en de persoonlijke financiële situatie. ING’s leningen zijn ontworpen om transparant en flexibel te zijn, waardoor klanten een helder beeld hebben van de totale kosten vooraf.

Ter illustratie, stel u leent 10.000 euro met een looptijd van 5 jaar. ING kan een persoonlijke lening aanbieden met een vaste rente, momenteel rond de 7-12% op jaarbasis. Dit leidt tot een maandelijkse aflossing van 197 euro tot ongeveer 219 euro.

Een gedetailleerde berekening van uw maandelijkse aflossing op een ING lening kunt u vinden in het volgende onderdeel.

Maandelijkse aflossing op uw ING lening berekeken

Om de maandelijkse aflossing van uw ING lening te berekenen kunt u de tool hieronder gebruiken:

© berekenen.nl

Kan ik een lening krijgen bij ING?

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een lening bij ING, worden uw persoonlijke financiële situatie en kredietwaardigheid geëvalueerd. De voorwaarden, zoals het rentepercentage en de looptijd van de lening, zijn transparant en worden duidelijk gecommuniceerd.

Bijvoorbeeld, voor een persoonlijke lening bij ING, varieert de rente vaak tussen de 7% en 12%, afhankelijk van het geleende bedrag en uw persoonlijke situatie. De looptijd, het bedrag dat u maximaal kunt lenen en uw maandelijkse aflossing worden vooraf vastgesteld, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Specifiek kan bij ING een bedrag tussen de €5.000 en €75.000 geleend worden met een looptijd die kan variëren van 6 maanden tot 10 jaar.

Hoe lang duurt het voor een lening goedgekeurd is bij ING?

De goedkeuring van een lening bij ING kan variëren van enkele uren tot een paar werkdagen (gewoonlijk maxiaal 2 tot 4 werkdagen). Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het type lening.

Wat kan ik maximaal lenen bij ING?

Het maximale leenbedrag dat u kunt aanvragen bij ING is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomen, vaste lasten en eventuele andere kredieten. ING hanteert een zorgvuldige leentoets om te bepalen wat u maximaal verantwoord kunt lenen, waarbij de richtlijnen van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) worden toegepast. Voor een persoonlijke lening kan het bedrag oplopen tot maximaal 75.000 euro.