Geld lenen kost geld

Geld lenen als uitzendkracht

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Geld lenen als uitzendkracht

Geld lenen als uitzendkracht is nog altijd goed mogelijk in Nederland. Zeker als u inmiddels in fase C zit bij het uitzenbureau mag geld lenen op dat gebied geen probleem zijn. Of geld lenen als uitzendkracht lukt, heeft veel te maken met de fase waarin u werkzaam bent. Des te langer u voor één en hetzelfde uitzenbureau werkt, des te groter de kans dat u een lening rond kan krijgen bij de banken. U moet overigens wel altijd nagaan bij welke banken u gaat lenen. U maakt bij de professionele kredietbemiddelaars over het algemeen meer kans om een lening akkoord te krijgen, dan bij de gevestigde banken. Reden hiervoor ligt overigens voornamelijk in het gegeven dat de kredietbemiddelaars veel actiever zijn om u een goede aanbieding te kunnen doen.

Geld lenen als uitzendkracht en de fasen

Nederland:

Belgie:

Of geld lenen als uitzendkracht voor u mogelijk is, hangt zoals aangegeven af van de fase waarin u werkzaam bent.
Geld lenen als uitzendkracht in fase A is verreweg het minst eenvoudig. Fase A is de meest onzekere fase, dit geldt niet alleen voor de banken, maar dit geldt ook voor uzelf. Banken houden niet van onzekerheid, en de kans dat u een lening kunt krijgen als u fase A heeft is dan ook het kleinst. Over het algemeen kunt u nog wel terecht bij de aanbieders van de minileningen.
Geld lenen als uitzendkracht in fase B is alweer een stuk eenvoudiger. U kunt als vuistregel aanhouden dat uw inkomen voor 70% wordt meegenomen in de berekening van de voor u geldende maximale leencapaciteit. Geld lenen als uitzendkracht lijkt daarmee dus weer een stuk simpeler. Ook al beseffen wij ons natuurlijk dat deze beperking toch ook weer een behoorlijke impact kan hebben. Deze 70% regel geldt overigens ook voor personen met een halfjaar of een jaarcontract.
Geld lenen als uitzendkracht met fase C is het meest eenvoudig. Nagenoeg alle banken nemen uw inkomen volledig mee. Uw dienstverband wordt namelijk gezien als een dienstverband voor onbepaalde tijd. Hierdoor kunt u tegen dezelfde voorwaarde als iemand met een vast dienstverband.

Uitdagingen in het geld lenen als uitzendkracht

De grote uitdaging van het geld lenen als uitzendkracht zit hem in het geld lenen met een fase A uitzendovereenkomst. De banken ervaren dit als een te groot risico. Een uur niet gewerkt, is een uur niet uitbetaald krijgen. Hierdoor daalt uw inkomen en daardoor is de bank minder bereid om u een financiering te verstrekken. Banken houden nu eenmaal niet van het nemen van risico’s, en dit zal op de korte termijn ook niet veranderen.

En het inkomen van uw partner?

Als u samenwonend of gehuwd bent zal de bank ook kijken naar de inkomsten van uw partner. Het is zeker niet zo, dat iedereen met een uitzendovereenkomst fase A direct wordt afgewezen. De banken hebben namelijk ook een belang bij het verstrekken van een lening, mits dit maar verantwoord gebeurd natuurlijk.