Geld lenen kost geld

Lening afsluiten met hulp van een expert

Zo ingewikkeld is het aanvragen van een lening toch niet?

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Datum: 24 mei 2023

Bij Lening.nl kun je eenvoudig een lening aanvragen. Daarbij vragen we je niet bij welke kredietverstrekker je geld wilt lenen – we vragen wel naar jouw situatie en plannen. De keuze van de specifieke lening komt later.

Leningexpert behandelt jouw aanvraag

Jouw aanvraag wordt altijd eerst doorgenomen door één van onze leningexperts. Die neemt contact met je op de lening te bespreken en zal dan ook direct met je afstemmen welke kredietverstrekker het beste past bij jouw aanvraag. Daarna gaat de adviseur aan de slag met het daadwerkelijk aanvragen van de lening.

Adviseur nodig bij het afsluiten van een lening?

Nu vraag jij je misschien af: waarom heb ik daar een adviseur bij nodig? Zo ingewikkeld is het vinden en afsluiten van de beste lening toch niet? Dat is op zich waar. Bij het vergelijken van leningen gaat het om:

  • de rente voor de lening
  • de voorwaarden voor de lening

Voorwaarden lening vergelijken

Om bij die laatste te beginnen: qua voorwaarden is er niet héél veel onderscheid tussen leningen. Toch zijn er wel verschillen die ongemerkt kunnen bepalen of jij een specifieke lening wel of niet geschikt is voor jou. Denk aan:

Rente lening vergelijken

En dan de rente… we kunnen natuurlijk een rentelijst laten zien, zodat jij in één oogopslag weet waar de goedkoopste lening te krijgen is. Alleen zegt dat niet zoveel, want de bank moet jou die wel willen verstrekken. Leningen met de laagste rentes hebben doorgaans strengere eisen dan de wat duurdere leningen. Dat kun jij niet zien aan de rentelijst.

Minimale en maximale rente

Bovendien zijn er veel banken die werken met een minimale en maximale rente. Je weet daarbij niet van tevoren welke rente de kredietverstrekker in jouw offerte gaat zetten. Dat is afhankelijk van de inhoud van jouw aanvraag. Op basis daarvan bepalen ze jouw risicoprofiel (de kans dat er problemen ontstaan met het terugbetalen van de lening) en daarmee het rentepercentage (Risk Based Pricing).

Hulp van leningexpert: handig en gratis!

Onze leningexperts hebben zoveel ervaring met alle kredietverstrekkers dat ze heel goed kunnen inschatten bij elke bank jouw aanvraag het beste resultaat oplevert. Dat scheelt jou een hoop tijd en gedoe en levert uiteindelijk de optimale lening op. En het mooie is: jij hoeft voor dat advies en de bemiddeling niets te betalen!