Geld lenen kost geld

Wat is het waard om geld voor te lenen?

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Wat is het waard om geld voor te lenen?

Een lening afsluiten: als je genoeg inkomen hebt en een keurig kredietverleden bij het BKR is het zó geregeld. Het aanvragen van een lening kan eenvoudig online, een expert kijkt met je mee welke aanbieder voor jou de beste lening heeft en kan die ook voor je regelen. Dat kost je niets, want kosten in rekening brengen voor leningen is verboden.

Nadelen van geld lenen

Er kleven ook nadelen aan een lening. Dat is niet erg, wel belangrijk om je die goed te realiseren voordat je een lening afsluit voor iets dat niet echt nodig is.

Geld lenen kost geld

Geld lenen op zich kost natuurlijk wel geld. Je betaalt rente, waardoor hetgeen je koopt met het geleende geld in feite duurder is dan de aankoopprijs. Bedenk dat voordat je een lening aanvraagt voor het kopen van een auto, een nieuwe keuken, een caravan, een boot of wat dan ook. Of zelfs voor het boeken van een vakantie.

Jarenlang minder te besteden

Aan de maandlast van de lening zit je gewoon een tijdje vast, óók als jouw situatie in de loop van de tijd verandert.

Betalingsproblemen blijven je jaren achtervolgen

Kom je dan knel te zitten en krijg je betalingsproblemen met je lening… dan is dat niet alleen heel vervelend op dat moment. Het kan je ook een BKR codering opleveren die je jarenlang blijft achtervolgen.

Huis kopen lastiger

Ook belangrijk om te beseffen: als je volgend jaar een huis wilt kopen zorgt de BKR-registratie ervoor dat je minder kunt lenen. De registratie is er altijd, ook als je netjes je maandlast betaalt. Zo weten andere geldverstrekkers dat jij die lening hebt lopen en kunnen ze daar rekening mee houden als je nieuwe leningen aanvraagt. Oók als dat een hypotheek is. Loop je een BKR-codering op door betalingsproblemen met je lening, dan kun je een hypotheek waarschijnlijk al helemaal vergeten.

Lening afsluiten bewuste keuze

Gezien de nadelen is het belangrijk dat het afsluiten van een lening een bewuste keuze is. Niet iets dat je doet gewoon omdat het kan. Om op korte termijn wensen te vervullen die niet heel noodzakelijk zijn, en er dan later achter te komen dat die lening je in de weg zit. Of dat de uitgave die je met het geld gedaan hebt daardoor veel duurder uitpakt dan je dacht.

Is de uitgave de nadelen waard?

De vraag die je jezelf zou moeten stellen bij het overwegen van een lening is of de uitgave waarvoor je dat geld leent de nadelen waard is. De kosten, de jarenlange maandlasten, de kans op betalingsproblemen die je jarenlang achtervolgen, de belemmeringen waar je tegenaan kunt lopen doordat je een lening hebt.

Kies de beste lening!

Is het antwoord ja? Zorg dan dat je niet met de eerste leningaanbieder in zee gaat die op je pad komt. Kies de lening die het beste bij jou past qua rente (de laagste rente natuurlijk), voorwaarden (waardoor soms de lening met de laagste rente niet de beste is) en acceptatie (waardoor je de lening met de laagste rente misschien niet kunt krijgen). Gelukkig kunnen onze adviseurs je daar prima bij helpen, dus vul een aanvraag in en we gaan voor je aan de slag!

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.