Geld lenen kost geld

Kredietkaart online aanvragen

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Een gewone betaalkaart heeft zijn gekende voordelen. Bij de bakker en slager in de buurt kan je ze gebruiken. Voor de normale boodschappen en dergelijke is dit een prima betaalmiddel. Maar als je net dat ietsje meer nodig hebt, dan moet je naar een kredietkaart overgaan.

Je kan beide betaalkaarten samen gebruiken, dat is mogelijk bij elke bank. Maar met een kredietkaart heb je nog wat meer gemak in je portefeuille.

Een kredietkaart heeft enkele voordelen. Het eerste dat we kunnen vernoemen is dat je op krediet kan betalen. Dat wil zeggen dat je vandaag iets kan aankopen met je kredietkaart, maar je ziet de betaling pas de volgende maand van je bankrekening gaan. De bank verleent je dus krediet om pas een maand later te betalen. Zeer handig, als je eens short on cash bent, of je hebt een grote uitgave te betalen en dat lukt niet meer met je gewone betaalkaart. Dan kan je even de kredietkaart gebruiken en het probleem is zo opgelost.

Bij vele mensen komt de kredietkaart ook op het einde van de maand sneller naar boven. Net op die moment is de balans op de zichtrekening vrij laag en kan je misschien niet meer betalen met de gewone bankkaart. Om die periode dan te overbruggen kan een kredietkaart hier de oplossing bieden. Nu aankopen in de winkel en pas de volgende maand het geld van je rekening zien gaan. Je kan trouwens overal ter wereld betalen met een kredietkaart. Nog zo een voordeel. In alle winkels, ook online kan je met een kredietkaart betalen. Je hebt in vele gevallen ook nog een extra verzekering, mocht er iets verkeerd gaan, dan zal de betaling gepauzeerd of geannuleerd worden.

Wil je de kredietkaart online aanvragen, dat kan in enkele eenvoudige stappen. Voer je gegevens in zoals naam en adres en welke kredietkaart je precies wenst. Daar zijn uiteraard nogal verschillende opties mogelijk, kies hier de juiste zodat je overal kan betalen. De uitgave limiet is nog zo een eigenschap. Het maandelijks te spenderen bedrag is vastgelegd, maar kan je steeds verhogen indien nodig. Bijvoorbeeld als je een lange tijd in het buitenland bent dan wil je niet in een situatie komen dat je geen geld meer kan uitgeven. De uitgavelimiet is een veiligheid die de bank inbouwt, maar jij hebt er ook alle voordeel bij. Dat je niet meer geld uitgeeft dan dat je maandelijks op je loonfiche krijgt. Want elke uitgave met een kredietkaart moet je ook kunnen terug betalen.

Een kredietkaart kan je online aanvragen bij je bank waar nu al je bankzaken al lopen. Maar kan even goed bij een andere bank. Je moet ook kosten betalen op het gebruik van een kredietkaart en die kosten kunnen lager liggen bij een andere bank. Dus waarom zou je daar niet van profiteren. De aanvraag kan zo een twee weken duren, daar een bank wil verifiëren of je een vast inkomen hebt.