Geld lenen kost geld

Lenen via crowdfunding

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Lenen via Crowdfunding, is dat dé moderne manier van lenen of niet voor iedereen? Crowdfunding wordt ook wel P2P lenen genoemd.

Het is een opkomend fenomeen in veel landen, waaronder in Nederland. Voor banken kan het in de toekomst een geduchte concurrentie zijn. Maar omdat veel banken en kredietverstrekkers vandaag de dag steeds minder snel leningen verstrekken aan consumenten en bedrijven, wijken veel mensen uit naar Crowdfunding platforms en die zijn er genoeg! Wil je betaalbaar lenen als particulier? Of heb je als bedrijf een prachtig idee maar kan je deze niet zelf financieren, laat staan dat je daarvoor een zakelijke lening bij de bank kan afsluiten? Zoek dan eens via Google naar Crowdfunding platforms.

Verdienen aan Crowdfunding
Ook mensen die wel wat geld durven te investeren in een goed idee, of een particulier geld wil uitlenen tegen een beetje rente, zijn er veel mogelijkheden. Er zijn risico’s aan verbonden maar als jij je geld spreidt over meerdere aanvragen, dan kan je er meer aan verdienen dan wanneer jij je geld op een spaarrekening parkeert.

Marktplaats
Hoe het werkt? Crowdfunding werkt als een soort Marktplaats. Mensen kunnen op dergelijke platforms een leningaanvraag doen en financiers kunnen daarop reageren door zich in te schrijven met een bepaald bedrag. Let op: Meerdere investeerders halen gezamenlijk het bedrag bij elkaar. Zo wordt het risico gedeeld. Wel kan iedereen zelf bepalen hoeveel hij of zij inlegt. Vaak wordt er een deadline ingesteld tot wanneer men kan reageren. Meestal hebben aanvragers ongeveer 2 tot 3 maanden de tijd om te wachten totdat hun aanvraag ‘vol zit’. Particulieren kunnen o.a. terecht op Geldvoorelkaar en Chipin. Op deze laatste website kan men donaties aanvragen. Je betaalt hierover geen rente.

Zakelijke lening aanvragen

Als ondernemer of startende ondernemer kan je het allerbeste je plan voor een idee eerst uitgebracht toelichten. Daarbij hoort ook een solide onderbouwing voor het bedrag dat ze nodig hebben. Het kan om een aanvraag gaan voor een uniek idee maar men kan ook gewoon een lening via Crowdfunding aanvragen voor werkvoorraad, een verbouwing of wat dan ook.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.