Geld lenen kost geld

Geld lenen zonder bank

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Hoe geld lenen zonder bank?

U kunt geld lenen zonder een bank door te lenen van vrienden en familie, mits u een vertrouwde relatie heeft en goede afspraken maakt over de voorwaarden van de lening, inclusief de rente en de terugbetalingsperiode. Daarnaast kunt u zich wenden tot kredietverstrekkers zoals online financieringsplatforms, kredietunies, en peer-to-peer leenplatforms, waarbij de verwerkingstijd kan variëren van een paar uur tot een paar weken, afhankelijk van de verstrekker en uw kredietwaardigheid.

Geld lenen zonder bank kan op verschillende manieren, zoals:

 

Omschrijving Voordelen Nadelen
Particulier lenen bij een kredietbeurs. Een bemiddelaar tussen particulieren en iedereen die op zoek is naar een lening zonder bank.
  • Gunstige voorwaarden.
  • Het geleende geldbedrag staat doorgaans al binnen enkele dagen op uw rekening.
  • Uw kredietwaardigheid wordt gecontroleerd.
  • Afwikkelingskosten of administratiekosten.
Lenen bij vrienden en familie. Lenen van bekenden ook bekend als onderhandse leningen.
  • Flexibiliteit in terugbetalingsvoorwaarden en rentetarieven.
  • Potentiëe valkuilen vanuit een persoonlijk perspectief.

 

1. Particulier lenen bij een kredietbeurs

Een kredietbeurs is de oplossing voor iedereen die niet in aanmerking komt voor een traditionele lening. Een kredietbeurs is een bemiddelaar tussen particulieren en iedereen die op zoek is naar een lening zonder bank. U leent dus geld van particulieren, waarbij de voorwaarden voor het krijgen van de lening in veel gevallen gunstiger zijn dan bij de bank. De kredietbeurs was tot 2010 niet populair, maar kent vanwege de lage rente op de bank inmiddels een hoge mate van populariteit.

Kenmerken van een lening zonder bank

  • Een lening zonder bank wordt verstrekt door kredietbeurzen, de bemiddelaar tussen particulieren en mensen die op zoek zijn naar een lening;
  • Particulieren bekijken uw aanvraag en doen u een interessant voorstel;
  • Uw kredietwaardigheid wordt alleen gecontroleerd middels uw maandelijks inkomen;
  • Het geleende geldbedrag staat doorgaans al binnen enkele dagen op uw rekening.

Waar moet ik op letten bij kredietbeurzen?

Wanneer u eraan denkt een lening zonder bank af te sluiten via een kredietbeurs dan moet u erop letten dat u kiest voor de juiste termijn voor afbetaling. Kiest u een lening met een te korte looptijd, dan komt u met hogere kosten te zitten. De kredietbeurzen zelf moeten natuurlijk ook geld verdienen, maar let wel op dat de afwikkelingskosten of administratiekosten voor het verstrekken van de lening zonder bank niet te hoog zijn. Deze kosten komen namelijk nog bovenop de kosten van de lening, waardoor de totale kosten hoger kunnen uitkomen dan u van tevoren in gedachten had.

2. Lenen bij familie en vrienden

Het is mogelijk om geld te lenen van vrienden en familie, als je geen geld kunt krijgen bij een bank of kredietverstrekker. Geld lenen van vrienden en familie, ook bekend als onderhandse leningen, is een alternatief traject voor bankleningen. Het verstrekken van financiering vanuit deze particuliere bronnen kan diverse voordelen bieden, zoals mogelijke flexibiliteit in terugbetalingsvoorwaarden en rentetarieven, vooral als de particuliere geldschieter een direct belang of relatie met de lener heeft.

Waar moet ik op letten bij lenen van vrienden en familie?

Ten eerste volgt de Belastingdienst nauwlettend de betalings- en rentevoorwaarden van onderhandse leningen om ervoor te zorgen dat deze niet worden gebruikt als een manier voor belastingontduiking. Daarom is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle leningsvoorwaarden goed worden gedocumenteerd.

Daarnaast zijn er potentiëe valkuilen vanuit een persoonlijk perspectief. Het vermengen van geld en relaties kan vaak leiden tot conflicten, wat problematisch kan zijn zonder een formeel raamwerk of middelen voor geschillenbeslechting zoals bij een bank.

Geld lenen zonder bank image met beschrijving van 2 leenopties

Een lening zonder bank afsluiten

Voor het afsluiten van een lening zonder bank zult u dus op zoek moeten naar een kredietbeurs in Nederland, lenen bij vrienden en familie of lenen bij een online kredietverstrekker.

In het geval van een kredietbeurs geeft u aan waar u naar op zoek bent, welk rentepercentage u bereid bent te betalen en wat de looptijd van de lening zonder bank zal zijn. Na het invullen van al deze gegevens vindt u alle kredietverstrekkers die bereid zijn u een lening zonder bank te verstrekken. Het afsluiten van een lening zonder bank wordt op deze manier ontzettend gemakkelijk. Is een lening zonder bank de ideale manier om uw doel te financieren?

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.