Geld lenen kost geld

Herfinanciering krediet

Bekijk snel de mogelijkheden voor het oversluiten van jouw krediet

 • binnen 1 werkdag bericht
 • oversluiten bij meerdere verstrekkers
 • ontvang een voorstel van meerdere aanbieders
Hoeveel wil je lenen?
€5.000 €2.500.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

Wat is herfinanciering van een zakelijk krediet?

Herfinanciering van een zakelijk krediet is een proces waarbij een bedrijf een bestaande zakelijke lening vervangt door een nieuwe lening met gunstigere voorwaarden. Het doel van herfinanciering is om de maandelijkse betalingen te verlagen, de looptijd van de lening te verlengen en/of de rente te verlagen. Dit kan helpen bij het verminderen van de financiëe lasten van een bedrijf en kan ook extra cashflow opleveren om in andere zakelijke behoeften te investeren.

Redenen voor herfinanciering van een zakelijk krediet

Bedrijven kunnen om verschillende redenen besluiten om hun zakelijke kredieten te herfinancieren. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende redenen:

 1. Het verlagen van de rentelasten: Een bedrijf kan besluiten om een zakelijk krediet te herfinancieren om de rentelasten te verlagen. Door de rente te verlagen kan een bedrijf geld besparen op de lange termijn.
 2. Verbeteren van de cashflow: Door een zakelijk krediet te herfinancieren kan een bedrijf de maandelijkse betalingen verlagen, waardoor er meer geld beschikbaar is om in andere aspecten van de bedrijfsvoering te investeren.
 3. Verlengen van de looptijd van de lening: Door de looptijd van de lening te verlengen, kan een bedrijf de maandelijkse betalingen verlagen. Dit kan nuttig zijn voor bedrijven die worstelen met hun cashflow of die hun financiëe verplichtingen beter willen spreiden.

Voordelen van herfinanciering van een zakelijk krediet

Het herfinancieren van een zakelijk krediet kan verschillende voordelen bieden, zoals:

 1. Lagere rente: Als de rente is gedaald sinds de oorspronkelijke lening is afgesloten, kan het herfinancieren van de lening leiden tot lagere rentelasten en dus tot lagere maandelijkse betalingen.
 2. Cashflow-voordelen: Door de maandelijkse betalingen te verlagen, kan een bedrijf meer geld beschikbaar hebben om in andere aspecten van de bedrijfsvoering te investeren.
 3. Verbeterde financiëe positie: Door de lening opnieuw te financieren kan de financiëe positie van een bedrijf verbeteren, wat de toegang tot toekomstige financiering kan vergemakkelijken.

Het proces van herfinanciering van een zakelijk krediet

Het proces van herfinanciering van een zakelijk krediet is vergelijkbaar met het aanvragen van een nieuwe lening. Het omvat de volgende stappen:

 1. Beoordelen van de huidige lening: Het bedrijf moet de voorwaarden van de huidige lening beoordelen, inclusief de rente, looptijd en eventuele boetes voor vervroegde aflossing.
 2. Het zoeken van een nieuwe lening: Het bedrijf moet op zoek gaan naar een nieuwe lening met betere voorwaarden. Dit kan door verschillende kredietverstrekkers te vergelijken en offertes op te vragen.
 3. Het aanvragen van de nieuwe lening: Als het bedrijf een geschikte kredietverstrekker heeft gevonden, moet het een aanvraag indienen voor de nieuwe lening. Hierbij zal het bedrijf financiëe informatie moeten verstrekken, zoals de jaarrekeningen en cashflowprognoses.
 4. Beoordeling van de aanvraag: Nadat het bedrijf de aanvraag heeft ingediend, zal de kredietverstrekker de financiëe informatie beoordelen en bepalen of het bedrijf in aanmerking komt voor de nieuwe lening.
 5. Goedkeuring en afsluiten van de lening: Als de aanvraag is goedgekeurd, zal het bedrijf de nieuwe lening moeten afsluiten. Dit kan betekenen dat de oude lening moet worden afgelost en dat er nieuwe voorwaarden moeten worden overeengekomen.
 6. Terugbetaling van de oude lening: Na het afsluiten van de nieuwe lening, zal het bedrijf de oude lening moeten terugbetalen. Afhankelijk van de voorwaarden van de oude lening, kan dit gepaard gaan met boetes voor vervroegde aflossing.
 7. Het is belangrijk om op te merken dat het herfinancieren van een zakelijk krediet niet altijd de beste optie is. Als het bedrijf al een lage rente heeft of als er boetes voor vervroegde aflossing van de oude lening zijn, kan het herfinancieren van de lening juist duurder uitpakken. Het is daarom belangrijk om alle kosten en voorwaarden zorgvuldig te overwegen voordat een beslissing wordt genomen.

Kunnen we je verder helpen met het oversluiten van je zakelijk krediet?

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Herfinanciering van je krediet nodig?
Hoi ik ben Pascal en help je graag verder…

€5.000 €2.500.000