Geld lenen kost geld

Herfinanciering zakelijk lening

Bekijk nu de mogelijkheden voor het oversluiten van de zakelijke lening.

 • een aanbod binnen een paar dagen
 • voorstellen ontvangen van meerdere aanbieders
Hoeveel wil je lenen?
€5.000 €2.500.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

Wat is herfinanciering van een lening?

Herfinanciering van een lening verwijst naar het proces waarbij u een bestaande lening herfinanciert met een nieuwe lening. Het doel van herfinanciering is om de kosten van de lening te verlagen en betere voorwaarden te krijgen, zoals een lagere rentevoet en/of langere looptijd. Herfinanciering kan vooral handig zijn als u momenteel een hoge rentevoet betaalt op uw bestaande lening of als u moeite heeft om uw maandelijkse aflossingen bij te houden.

Wanneer is herfinanciering van een lening de moeite waard?

Het kan de moeite waard zijn om uw lening te herfinancieren als u een lagere rentevoet kunt krijgen dan wat u momenteel betaalt op uw bestaande lening. Als u bijvoorbeeld uw hypotheek heeft afgesloten toen de rentetarieven hoger waren en de tarieven sindsdien zijn gedaald, kan herfinanciering een slimme zet zijn om uw maandelijkse aflossingen te verlagen en op lange termijn geld te besparen. Het is ook de moeite waard om te overwegen als uw financiëe situatie is veranderd en u moeite heeft om uw huidige lening af te betalen. Door de looptijd van de lening te verlengen, kunt u uw maandelijkse aflossingen verlagen en uw financiëe lasten verlichten.

Waar moet u op letten bij het herfinancieren van een lening?

Er zijn verschillende zaken waar u op moet letten bij het herfinancieren van een lening. Ten eerste is het belangrijk om de voorwaarden van de nieuwe lening goed te begrijpen, inclusief de rentevoet, looptijd en eventuele bijkomende kosten zoals administratiekosten of boetes voor vervroegde aflossing. Zorg er ook voor dat u de kosten van de nieuwe lening vergelijkt met de kosten van uw bestaande lening, inclusief eventuele boetes voor vervroegde aflossing van uw bestaande lening. Als de kosten van het herfinancieren van uw lening hoger zijn dan de besparingen die u kunt verwachten, kan het wellicht beter zijn om uw bestaande lening te behouden.

Hoe herfinancier je een lening?

Als u besluit om uw lening te herfinancieren, zijn er verschillende stappen die u moet nemen. Allereerst moet u uw financiëe situatie en uw kredietgeschiedenis beoordelen om te bepalen of u in aanmerking komt voor een nieuwe lening. Vervolgens moet u verschillende kredietverstrekkers vergelijken om te zien welke de beste voorwaarden biedt voor uw specifieke situatie. Wanneer u een kredietverstrekker heeft gevonden waarmee u wilt werken, moet u een aanvraag indienen voor de nieuwe lening en alle benodigde documentatie verstrekken, zoals bewijs van inkomen en een overzicht van uw bestaande schulden. Als uw aanvraag is goedgekeurd, moet u de voorwaarden van de nieuwe lening goed doornemen en ervoor zorgen dat u alle kosten begrijpt voordat u de lening accepteert.

Vervolgens moet u uw bestaande lening afbetalen met de nieuwe lening. Afhankelijk van het type lening dat u heeft, kan het nodig zijn om vervroegde aflossingskosten te betalen om uw bestaande lening vroegtijdig af te lossen. Houd er ook rekening mee dat u mogelijk andere kosten moet betalen, zoals administratiekosten of notariskosten, om de nieuwe lening af te sluiten.

Voorbeeld van een besparing bij het herfinancieren van een zakelijke lening.

Stel dat u momenteel een zakelijke lening heeft van € 100.000 met een looptijd van 5 jaar en een rentevoet van 7%. U heeft al 2 jaar van de lening afbetaald en er is nog € 50.000 over om af te lossen. U overweegt nu om uw lening te herfinancieren met een nieuwe lening die een lagere rentevoet biedt.

Laten we zeggen dat u een nieuwe lening kunt krijgen van € 50.000 met een looptijd van 3 jaar en een rentevoet van 5%. Hieronder vindt u een berekening van de mogelijke besparingen bij het herfinancieren van uw lening:

 • Oorspronkelijke lening: € 100.000, looptijd 5 jaar, rentevoet 7%
 • Restschuld: € 50.000, af te lossen in de komende 3 jaar
 • Nieuwe lening: € 50.000, looptijd 3 jaar, rentevoet 5%

Berekening van de kosten voor de resterende 3 jaar van de oorspronkelijke lening:

 • Maandelijkse aflossing: € 1.226,06 (inclusief rente)
 • Totaal af te lossen bedrag over 3 jaar: € 44.137,76
 • Totale rente die u betaalt over 3 jaar: € 14.137,76

Berekening van de kosten voor de nieuwe lening:

 • Maandelijkse aflossing: € 1.506,03 (inclusief rente)
 • Totaal af te lossen bedrag over 3 jaar: € 54.216,96
 • Totale rente die u betaalt over 3 jaar: € 4.216,96

Door uw lening te herfinancieren, zou u dus in totaal € 10.920,80 besparen op de rentekosten over de komende 3 jaar.

Let op: dit is slechts een voorbeeld en de kosten en besparingen kunnen verschillen afhankelijk van uw specifieke situatie en de voorwaarden van uw lening. Het is altijd belangrijk om de voorwaarden van de nieuwe lening zorgvuldig te bekijken en te vergelijken met de voorwaarden van uw bestaande lening voordat u besluit om te herfinancieren.

Wil jij ook je zakelijke lening oversluiten en voordeliger uitzijn?

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Hoi, ik ben Pascal en help je graag met het herfinancieren van je zakelijke lening

€5.000 €2.500.000