Geld lenen kost geld

bedrijfspand financiering

Vergelijk financieringen voor je bedrijfspand

  • lage maandlasten
  • de beste bedrijfspand financieringen
  • binnen 1 werkdag antwoord
  • gemiddelde klantwaardering van een 9.5!
Hoeveel wil je lenen?
€100.000 €2.500.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

Hoe werkt een bedrijfspand financieren?

Een bedrijfspand financiering is een lening die wordt verstrekt aan een ondernemer om een pand te kopen of te verbouwen dat als bedrijfsruimte wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een kantoorpand, winkelpand, magazijn of fabriekshal zijn.

Het aanvragen van een bedrijfspand financiering kan om verschillende redenen interessant zijn. Zo kan het bijvoorbeeld een goede investering zijn wanneer je als ondernemer verwacht dat de waarde van het pand zal stijgen, of wanneer je behoefte hebt aan meer ruimte voor je bedrijfsactiviteiten. Ook kan het voordeliger zijn om een bedrijfspand te kopen dan om er een te huren op de lange termijn.

Als je een bedrijfspand financiering wilt aanvragen, kun je terecht bij verschillende financiëe instellingen zoals banken en gespecialiseerde kredietverstrekkers. Het is belangrijk om een goed doordacht businessplan te hebben en voldoende zekerheden te bieden om in aanmerking te komen voor de financiering. Vaak wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de kredietwaardigheid van de ondernemer en naar de waarde van het pand.

Het is verstandig om meerdere aanbieders van bedrijfspand financieringen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Dit kan je helpen om de beste voorwaarden te vinden en om te zorgen dat je de financiering kunt afsluiten tegen een zo gunstig mogelijke rente en looptijd.

Geef een voorbeeld van een bedrijfpand financiering incl berekening.

Het exacte bedrag van een bedrijfspand financiering hangt af van verschillende factoren, zoals de waarde van het pand, de gewenste looptijd en de rente die wordt gehanteerd. Hieronder geef ik twee voorbeelden van bedrijfspand financieringen, inclusief berekeningen.

Voorbeeld 1: Een ondernemer wil een bedrijfspand kopen met een waarde van €500.000. Hij heeft zelf €100.000 spaargeld en vraagt een financiering aan van €400.000 met een looptijd van 10 jaar en een rente van 3,5%. De financiering wordt annuïtair afgelost, wat betekent dat de ondernemer elke maand een vast bedrag betaalt dat bestaat uit rente en aflossing.

Het maandbedrag voor deze financiering bedraagt:

((400.000 / (1 – (1 + 0,035 / 12) ^ (-10 * 12))) * (0,035 / 12)) = €4.288,56

Dit betekent dat de ondernemer gedurende 10 jaar elke maand €4.288,56 betaalt. Aan het einde van de looptijd is de financiering volledig afgelost en is het pand eigendom van de ondernemer.

Voorbeeld 2: Een ondernemer wil een bedrijfspand verbouwen en vraagt hiervoor een financiering aan van €200.000 met een looptijd van 5 jaar en een rente van 4,0%. De financiering wordt aflossingsvrij verstrekt, wat betekent dat de ondernemer gedurende de looptijd alleen rente betaalt en aan het einde van de looptijd het geleende bedrag in één keer terugbetaalt.

Het maandbedrag voor deze financiering bedraagt:

(200.000 * 0,04 / 12) = €666,67

Dit betekent dat de ondernemer gedurende 5 jaar elke maand €666,67 betaalt. Aan het einde van de looptijd moet hij het geleende bedrag van €200.000 in één keer terugbetalen. Het is in dit geval belangrijk om tijdens de looptijd te sparen of te investeren om aan het einde van de looptijd het geleende bedrag terug te kunnen betalen.

Let op: dit zijn slechts voorbeelden en de daadwerkelijke bedragen en voorwaarden van een bedrijfspand financiering kunnen verschillen per aanbieder en situatie. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken en advies in te winnen voordat je een financiering afsluit.

 

 

 

Klaar om je bedrijfspand te financieren?

Pascal helpt je op weg

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Hoeveel wil je lenen?

€100.000 €2.500.000