Geld lenen kost geld

Machines, voertuigen en inventaris

Bekijk snel de mogelijkheden

 • online aanvragen
 • binnen 1 werkdag uitslag
Hoeveel wil je lenen?
€10.000 €250.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

Wat zijn de mogelijkheden voor een zakelijke lening met machines, voertuigen en inventaris?

Als bedrijf zijnde kan het nodig zijn om machines, voertuigen en inventaris aan te schaffen om de productie en dienstverlening te kunnen optimaliseren. Dit kan echter hoge kosten met zich meebrengen. Het afsluiten van een zakelijke financiering kan daarom een slimme keuze zijn. Hieronder zijn een aantal redenen waarom:

 1. Verbetering van de productiviteit: Nieuwe machines en voertuigen kunnen ervoor zorgen dat de productiviteit van het bedrijf stijgt. Ook nieuwe inventaris kan het werkproces verbeteren en versnellen. Dit kan resulteren in een hogere omzet en winstgevendheid.
 2. Concurrentievoordeel: Door te investeren in nieuwe machines, voertuigen en inventaris kan het bedrijf een voorsprong krijgen op de concurrentie. Het kan bijvoorbeeld de kwaliteit van producten of diensten verhogen, waardoor klanten eerder voor het bedrijf zullen kiezen.
 3. Belastingvoordeel: De aanschaf van nieuwe machines, voertuigen en inventaris kan leiden tot belastingvoordeel. De kosten kunnen namelijk als bedrijfskosten worden opgevoerd, waardoor het belastbaar inkomen van het bedrijf daalt.
 4. Spreiding van de kosten: Het aanschaffen van nieuwe machines, voertuigen en inventaris kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Door middel van een zakelijke financiering kunnen deze kosten gespreid worden over een langere periode, waardoor het bedrijf niet in één keer grote uitgaven hoeft te doen.
 5. Verlaging van de kapitaalbehoefte: Door een zakelijke financiering af te sluiten, hoeft het bedrijf niet in één keer een groot bedrag uit eigen vermogen te investeren. Hierdoor blijft er meer kapitaal beschikbaar voor andere investeringen en uitgaven.

Kortom, het afsluiten van een zakelijke financiering voor de aanschaf van machines, voertuigen en inventaris kan vele voordelen bieden en kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

 1. Vul het online aanvraagformulier in: Op de website van lening.nl kunt u het online aanvraagformulier invullen. Hierin moet u onder andere aangeven hoeveel geld u wilt lenen, voor welk doel en hoe lang u de lening wilt afsluiten.
 2. Verstuur uw aanvraag: Nadat u het aanvraagformulier hebt ingevuld, kunt u deze versturen naar lening.nl. Hierbij moet u ook enkele documenten meesturen, zoals de jaarrekening van uw bedrijf.
 3. Ontvang een aanbod: Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een aanbod van lening.nl. In dit aanbod staan onder andere de hoogte van de lening, de rente en de looptijd.
 4. Accepteer het aanbod: Als u akkoord gaat met het aanbod, kunt u dit accepteren. Hierna zal lening.nl de lening voor u regelen en het geld naar uw rekening overmaken.

Het is belangrijk om te weten dat het aanvragen van een zakelijke lening via lening.nl gepaard gaat met kosten, zoals rente en afsluitkosten. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en te kijken welke aanbieder het meest gunstige aanbod voor u heeft.

Geef een voorbeeld van een zakelijke lening voor Machines, voertuigen en inventaris.

Stel, u bent eigenaar van een productiebedrijf en u wilt nieuwe machines aanschaffen om de productie te verhogen. De totale kosten van de nieuwe machines bedragen €100.000. U hebt echter niet genoeg eigen vermogen om deze investering in één keer te doen. Daarom overweegt u om een zakelijke financiering aan te vragen via lening.nl.

Als u een zakelijke lening van €100.000 afsluit voor 5 jaar tegen een rentepercentage van 5%, dan betaalt u maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. Dit bedrag is gebaseerd op de annuïteitenlening. Een annuïteitenlening is een lening waarbij u gedurende de looptijd maandelijks hetzelfde bedrag betaalt aan aflossing en rente. Het bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Het aflossingsdeel wordt steeds groter en het rentedeel steeds kleiner naarmate de lening verder wordt afbetaald.

De berekening van de maandelijkse aflossing en rente bij een annuïteitenlening voor €100.000, met een rentepercentage van 5% en een looptijd van 5 jaar, is als volgt:

 1. Bepaal de totale rente over de looptijd van de lening:
  • Jaar 1: €100.000 x 5% = €5.000 rente
  • Jaar 2: €95.000 x 5% = €4.750 rente
  • Jaar 3: €90.250 x 5% = €4.513 rente
  • Jaar 4: €85.763 x 5% = €4.288 rente
  • Jaar 5: €81.511 x 5% = €4.076 rente
  • Totale rente over 5 jaar: €22.627
 2. Bepaal de annuïteit: Het totale bedrag dat u maandelijks betaalt bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Het bedrag is zo samengesteld dat u gedurende de looptijd van de lening steeds hetzelfde bedrag betaalt.
  • De annuïteit is €100.000 / ((1 – (1 + 5%)^(-5)) / 5) = €18.542 per jaar of €1.545 per maand
 3. Bepaal het rentebedrag en het aflossingsbedrag voor de eerste maand:
  • Rentebedrag: €100.000 x 5% / 12 = €416,67
  • Aflossingsbedrag: €1.545 – €416,67 = €1.128,33
 4. Bepaal het resterende bedrag na de eerste maand:
  • Resterend bedrag: €100.000 – €1.128,33 = €98.871,67

U betaalt de lening in 60 maandelijkse termijnen af. Na 5 jaar hebt u de lening volledig afgelost en zijn de machines eigendom van uw bedrijf.

 

 

 

 

 

Machines, voertuigen en inventaris

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Hoi, ik ben Pascal en help je graag verder met het aanvragen van een lening voor Machines, Voertuigen of Inventaris…

€10.000 €250.000