Geld lenen kost geld

Zakelijke lening voor verduurzamen

Vergelijk financieringen van verduurzamen van je kantoorpand

 • Volledige en onafhankelijke vergelijking
 • Duidelijke informatie
 • Lenen met een goed gevoel
Hoeveel wil je lenen?
€1.000 €25.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

Verduurzamen en een zakelijke lening aanvragen

Als bedrijfseigenaar wil je misschien investeren in verduurzaming om je ecologische voetafdruk te verminderen en je bedrijfskosten te verlagen. Het kan echter moeilijk zijn om de benodigde financiering te vinden. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder zakelijke leningen voor verduurzaming. In deze tekst bespreken we de voordelen van verduurzaming voor bedrijven, de soorten verduurzamingsprojecten waarvoor je een lening kunt aanvragen, de criteria die geldverstrekkers gebruiken om leningaanvragen te beoordelen en enkele tips om je kansen op goedkeuring te vergroten.

Voordelen van verduurzaming voor bedrijven

Er zijn veel redenen waarom verduurzaming goed is voor bedrijven. Allereerst kan het helpen om de kosten te verlagen, met name op het gebied van energie en water. Door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen of energiezuinige apparaten, kun je de energierekening van je bedrijf aanzienlijk verlagen. Dit kan leiden tot hogere winstmarges en een verbeterde concurrentiepositie.

Daarnaast kan verduurzaming helpen om de ecologische voetafdruk van je bedrijf te verminderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een betere reputatie en meer klanten. Consumenten worden steeds milieubewuster en zijn vaak bereid meer te betalen voor producten en diensten van bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Bovendien kan verduurzaming bijdragen aan een gezondere werkomgeving voor werknemers, wat kan leiden tot minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Soorten verduurzamingsprojecten waarvoor je een lening kunt aanvragen

Er zijn veel verschillende verduurzamingsprojecten waarvoor je als bedrijfseigenaar een lening kunt aanvragen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Zonnepanelen: Investeren in zonnepanelen kan helpen om de energierekening van je bedrijf te verlagen en je ecologische voetafdruk te verminderen. Dit is vooral relevant als je bedrijf veel energie verbruikt, zoals bijvoorbeeld in de productie- of transportsector.
 • Energiezuinige apparatuur: Het vervangen van oude, energieverslindende apparatuur door nieuwe, energiezuinige apparatuur kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.
 • Isolatie: Het isoleren van gebouwen kan helpen om de energie-efficiëntie te verbeteren, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
 • Elektrische voertuigen: Investeringen in elektrische voertuigen, zoals elektrische vrachtwagens of auto’s, kunnen bijdragen aan een lagere ecologische voetafdruk van je bedrijf.
 • Waterbesparende maatregelen: Het installeren van waterbesparende apparatuurzoals kranen en toiletten kan helpen om de waterrekening van je bedrijf te verlagen en bij te dragen aan een duurzamer gebruik van dit kostbare natuurlijke hulpbron.
 • Verlichting: Het vervangen van traditionele verlichting door energiezuinige LED-verlichting kan helpen om de energierekening van je bedrijf te verlagen en de ecologische voetafdruk te verminderen.
 • Recycling: Het opzetten of uitbreiden van een recyclingprogramma kan bijdragen aan een duurzamere afvalverwerking en kan op termijn zelfs kosten besparen.
 • Header 4: Beoordelingscriteria en tips voor het verkrijgen van een zakelijke lening voor verduurzaming

  Wanneer je een lening aanvraagt voor een verduurzamingsproject, zullen geldverstrekkers verschillende criteria hanteren om de kredietwaardigheid van je bedrijf te beoordelen. Deze criteria kunnen onder meer betrekking hebben op de financiëe gezondheid van je bedrijf, je kredietgeschiedenis, het projectplan en de verwachte rendementen. Om je kansen op goedkeuring te vergroten, is het belangrijk om een gedetailleerd en realistisch projectplan te hebben en te laten zien hoe de investering in verduurzaming zal bijdragen aan de financiëe stabiliteit en groei van je bedrijf.

   

Wil jij meer weten over een lening voor verduurzamen?

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Hoi, ik ben Pascal en help je graag verder met de zakelijke lening aanvraag voor verduurzamen

€1.000 €25.000