Geld lenen kost geld

Zakelijk krediet

Bekijk snel de mogelijkheden van een zakelijk krediet

  • zakelijk krediet online aanvragen
  • Binnen 1 werkdag antwoord
Hoeveel wil je lenen?
€5.000 €250.000
Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur
Stel je vraag

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een financieel product dat speciaal is ontworpen voor bedrijven. Het stelt bedrijven in staat om kapitaal te lenen voor verschillende zakelijke doeleinden, zoals investeringen in nieuwe apparatuur, uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten, aannemen van nieuwe medewerkers en het betalen van rekeningen. Het is een flexibele financieringsoplossing die het bedrijf toegang geeft tot een vastgestelde kredietlimiet, die ze kunnen gebruiken wanneer ze het nodig hebben en alleen rente betalen over het uitstaande saldo.

Hoe vraag ik een zakelijk krediet aan via lening.nl?

Als je een zakelijk krediet wilt aanvragen via lening.nl, dan dien je eerst de website te bezoeken en een gratis account aan te maken. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je een aanvraag indienen. Hierbij dien je informatie te verstrekken over jouw bedrijf, zoals de jaarlijkse omzet, de looptijd van de lening, en het bedrag dat je wilt lenen. Na het indienen van de aanvraag zal lening.nl deze beoordelen en je informeren over de mogelijkheden.

Waarom een zakelijk krediet ipv een zakelijke lening?

Een zakelijk krediet biedt meer flexibiliteit dan een zakelijke lening. Bij een zakelijke lening leen je een vast bedrag dat in vaste termijnen moet worden terugbetaald, inclusief rente. Een zakelijk krediet daarentegen geeft je toegang tot een vastgestelde kredietlimiet die je kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt en alleen rente betaalt over het uitstaande saldo. Dit maakt het een meer flexibele financieringsoplossing die zich goed leent voor situaties waarin je niet precies weet hoeveel geld je nodig zult hebben of wanneer je het nodig hebt.

Waar kan je een zakelijke krediet het beste voor gebruiken?

Een zakelijk krediet kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals investeringen in nieuwe apparatuur, uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten, aannemen van nieuwe medewerkers en het betalen van rekeningen. Het is belangrijk om een plan te hebben voor hoe je het geld gaat gebruiken en om te voorkomen dat je het krediet voor persoonlijke doeleinden gebruikt.

Waarom is een zakelijk krediet in sommige gevallen handiger dan een zakelijke lening?

Een zakelijk krediet is handiger dan een zakelijke lening in situaties waarin je snel geld nodig hebt, of als je niet precies weet hoeveel geld je nodig zult hebben en wanneer je het nodig hebt. Met een zakelijk krediet heb je toegang tot een vastgestelde kredietlimiet die je kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt en alleen rente betaalt over het uitstaande saldo. Dit maakt het een meer flexibele financieringsoplossing die zich goed leent voor situaties waarin je niet precies weet hoeveel geld je nodig zult hebben of wanneer je het nodig hebt. Bovendien kan je met een zakelijk krediet vaak snel geld lenen en heb je minder administratieve lasten.

Voorbeeld berekening van een zakelijk krediet

Stel dat je een kredietlimiet hebt van €50.000 en je hebt momenteel €10.000 van het krediet gebruikt om nieuwe apparatuur te kopen. Je betaalt rente over het uitstaande saldo van €10.000. De rente bedraagt bijvoorbeeld 8% per jaar.

De berekening van de rente is als volgt:

€10.000 x 0,08 = €800 per jaar aan rente

Als je het uitstaande saldo in 12 maanden aflost, betaal je elke maand:

€10.800 / 12 = €900 per maand

Als je het krediet volledig terugbetaalt, dan betaal je in totaal:

€10.000 + €800 = €10.800

Deze berekening is een eenvoudig voorbeeld en de rentetarieven en voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van de kredietverstrekker en de specifieke voorwaarden van het zakelijk krediet.

 

Klaar om doorlopend krediet aan te vragen?

Pascal helpt je op weg

Medewerker
Advies nodig? Financieel adviseur

Ik ben Pascal, ik help je graag verder als je een vraag hebt tijdens het aanvragen van leningen!

€5.000 €250.000