Geld lenen kost geld

Zakelijke financiering of een onderhandse lening?

Hoeveel wil je lenen?
€12.500 €2.500.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

Rekend. In dat geval heeft het vervroegd aflossen financieel gezien voor de meeste ondernemers voordelen. Maar voor andere ondernemers kan het slim zijn om de gelden te investeren in andere investeringen. Bijvoorbeeld in nieuwe bedrijfsmiddelen, in research & development of een verhuizing.

Voor- en nadelen

 • Voordelen

  • lagere maandlasten
  • minder rente betalen
  • minder schulden

 • Nadelen

  • Boeterente bij vervroegde aflossing kan oplopen, ga na of dit voordelig is
  • Extra aflossen begint pas te lonen na een bepaalde periode

Het vervroegd aflossen van een zakelijke lening kan voor veel ondernemers voordelig zijn. Het verlaagt de maandlasten en het aflossen van de lening gaat sneller. Maar er kunnen wel meer kosten aan verbonden zijn dan alleen maandelijkse aflossingen. Daarom is het belangrijk om ter beslissen of een zakelijke lening vervroegd aflossen voordelig is of niet. Door de voor- en nadelen af te wegen, komt de ondernemer erachter of he T vervroegd aflossen van een zakelijke lening voordelig is of niet.

“Kan ik een zakelijke financiering krijgen als ik geen onderpand heb?”

Het antwoord is: ja, dat is mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop u een zakelijke financiering kunt krijgen, ook als u geen onderpand heeft. Er zijn meerdere financiers die garantieleningen of mezzaninekapitaal aan een bedrijf willen geven, zonder dat er onderpand nodig is. U moet er wel rekening mee houden dat de rentepercentages wat hoger zullen zijn als u geen onderpand hebt. Een andere optie voor bedrijven die geen onderpand hebben, is het bemachtigen van een krediet bij investeerders, zoals venture capitalists.

Hoeveel kost het om een zakelijke financiering te krijgen zonder onderpand?

Het is moeilijk om een exact bedrag te geven voor de kosten van een zakelijke financiering zonder onderpand omdat deze afhankelijk zijn van een aantal factoren, waaronder de kredietwaardigheid van de aanvrager, de intrinsieke waarde van het bedrijf en het bedrag dat wordt geleend. In het algemeen zouden leningen zonder onderpand een hoger rentepercentage hebben dan andere leningen met onderpand, waardoor de kosten van de financiering hoger kunnen zijn. Daarnaast kunnen er ook advieskosten in rekening worden gebracht bij het aanvragen van een lening.

Hoeveel rente betaal je bij een zakelijke financiering zonder onderpand?

Het antwoord op deze vraag hangt af van meerdere factoren, zoals de financiëe staat van de ontvangende partij, de voorwaarden die met de financiering zijn overeengekomen en de verstrekker van de financiering. In het algemeen zal een zakelijke financiering zonder onderpand meestal een rentepercentage van 5-7% hebben. Dit is echter alleen een richtlijn, omdat iedere situatie anders is.

Hoe berekent de bank de rente voor een zakelijke financiering zonder onderpand?

Voor zakelijke financieringen zonder onderpand berekent de bank de rente op basis van het kredietrisico, de marktsituatie en de financiëe positie van de kredietnemer. De bank bekijkt de financiëe cijfers en informatie over de marktontwikkelingen om een verantwoord risico-rendementsverhouding vast te stellen. De verwachte vraag naar geld, wat de koers van de obligatie beïnvloedt, en het krediethistorische profiel van de kredietnemer worden ook in beschouwing genomen om de rente vast te stellen.

Wat anderen over Lening.nl zeggen

89 klanten beoordelen ons met een 4.4/5

Razendsnel

Heel snel en gemakkelijk in te dienen

Perfect

Perfect

Makkelijk intevullen

Was een goed inschrijfformulier makkelijk zonder moeilijke vragen

Fijn

ik hoop dat jullie me hierbij kan helpen

ik zal jullie ook netjes terug betalen ,

Good

Good

Een goed en helpend bedrijf

Een fijn bedrijf dat mensen helpt zelfstandig te worden en iets bik te brengen in de maatschappij.

Snel en makkelijk

Goed

Makelijk en begrijpend

Goed

Ging heel soepel

Kon alles goed begrijpen en was heel eenvoudig om te doen.

Makkelijk en duidelijk

Aanvragen is makkelijk en duidelijk.