Geld lenen kost geld

Goedkoopste lening bij ING?!

Let op verschil tussen laagste en hoogste rente voor PL

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Datum: 9 mei 2023

Met de vele renteverhogingen voor leningen de laatste tijd is er een interessante verschuiving te zien bij de goedkoopste leningen. ING staat daarbij opvallend vaak bovenaan.

ING bovenaan vergelijking leningen

Grootbanken bieden doorgaans niet de meest interessante tarieven voor hun financiëe producten. Dat geldt duidelijk voor de spaarrente en meestal ook voor persoonlijke leningen. Toch staat ING nu bovenaan in de vergelijking van veel leenbedragen.

Rente vanaf 7,1%

Een lening van € 5.000 krijg je op dit moment bij ING voor een rente van 8,8% tot 10,9%. Voor € 10.000 is de ‘vanaf-rente’ 7,6% en voor € 50.000 zelfs 7,1%. De maximale rente is in alle gevallen 10,9%.

Laatste rentewijzigingen voor leningen

Naast ING staat ook Directa hoog in de vergelijking van de goedkoopste leningen. Een blik op de laatste rentewijzigingen voor lenen biedt een verklaring. Directa heeft de leenrente voor het laatst verhoogd op 15 maart, ING op 6 april.

Renteverhoging op komst?

Daarna hebben de concurrerende banken – vooral DEFAM, Lender & Spender, Freo en Lloyds Bank de rente voor hun leningen behoorlijk verhoogd. Het zou dan ook niet verrassend zijn als Directa en ING binnenkort met een nieuwe renteverhoging komen.

Minimale – maximale rente

ING is op dit moment dus één van de goedkopere banken voor leningen. Toch is het niet gezegd dat je bij deze grootbank de beste rente krijgt. Ze werken immers met een minimale en maximale rente.

Risicoprofiel – Risk Based Pricing

Je weet vooraf niet welke rente ze jou gaan offreren. Dat hangt af van het risicoprofiel waarin jouw aanvraag terechtkomt, Risk Based Pricing noemen ze dat.

Geen kosten voor aanvragen offerte

Gelukkig zijn er geen kosten verbonden aan het aanvragen van een offerte voor een lening. Bij consumptief krediet mogen er immers geen kosten in rekening gebracht worden. Wel kan het langer duren voordat je de voordeligste lening gevonden hebt, als blijkt dat je een hogere rente geoffreerd krijgt dan verwacht.

Banken met één leenrente

Niet alle geldverstrekkers werken op die manier. Direct, Santander, Qander, DEFAM, BNP Paribas en Freo hanteren één rentetarief voor alle aanvragen. Het rentepercentage is daar alleen afhankelijk van het aangevraagde leenbedrag. Daar weet je dus: als ze jou de lening willen verstrekken is dat de rente.

Gratis hulp van ervaren leenexpert

Gelukkig hoef je niet zelf uit te zoeken waar voor jou de voordeligste lening te krijgen is. Onze ervaren leenexperts helpen je graag: na het indienen van jouw aanvraag kijken zij welke lening voor jou het beste uitpakt. Dat scheelt een hoop gedoe! En nee – voor die hulp krijg je géén rekening.

Offerte lening aanvragen