Geld lenen kost geld

Nog een renteverhoging bij Freo

Rente voor leningen gaat hard omhoog

Hoeveel wil je lenen?
€100 €75.000
Medewerker
Geschreven door Anneke Leningspecialist

Datum: 5 april 2023

Kredietverstrekker Freo heeft nog eens de rente voor haar leningen verhoogd, nadat dit op 10 maart 2023 ook al gebeurde. De rentes op persoonlijke leningen gaan de laatste tijd in een hoog tempo omhoog.

Rente bij Freo niet afhankelijk van risicoprofiel

Bij de vorige verhoging gingen de rentes bij Freo naar – 6,0% tot 9,8% – afhankelijk van het leenbedrag. Bij Freo kennen ze geen risk based pricing: de rente hangt alleen af van het geleende bedrag, niet van het risicoprofiel van de aanvrager.

Nieuwe maximale rente boven 10%

De nieuwe rentes voor persoonlijke leningen van Freo lopen van 6,8% voor leningen van € 50.000 tot € 75.000 tot 10,5% voor leningen van € 5.000 tot € 10.000. Daarmee maakt Freo gebruik van de ruimte die er is ontstaan om de maximale rente te verhogen tot uiterlijk 12%. Tot 1 januari 2023 lag de grens op 10%.

Dure kredietverstrekker voor kleine leningen

Met deze nieuwe rente voor de kleinste leningen heeft Freo zich behoorlijk uit de markt geprijsd. Voor het leenbedrag tot € 10.000 zijn ze nu één van de duurdere aanbieders. Dat zijn we van Freo niet gewend!

Voor een lening van € 25.000 staat Freo met een rente van 7,0% wel hoog in de vergelijking van leenrentes: op de 2e plek na Lloyds Bank.

Freo & Rabobank

Freo is onderdeel van het Rabobank concern. Sterker nog: een persoonlijke lening die je aanvraagt bij de Rabobank wordt afgesloten bij Freo. Een PL van Rabobank zelf is niet meer mogelijk.

Wil je een lening afsluiten? Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden en aanvragen van de lening die voor jou het beste uitpakt!