Geld lenen kost geld

Financiering regelen voor uw onderneming

Hoeveel wil je lenen?
€12.500 €2.500.000
Medewerker
Geschreven door Pascal Financieel adviseur

U heeft kapitaal nodig voor uw onderneming, of u zoekt naar potentiëe investeerders. Het is essentieel om uw financieringsaanvraag zorgvuldig voor te bereiden. Zo vergroot u de kans dat u de benodigde financiering verkrijgt. Waar moet een aanvraag voor bedrijfsfinanciering aan voldoen? Welke aspecten zijn voor financiers belangrijk tijdens hun beoordeling? En hoe kunt u deze punten in uw voordeel benutten?

Hoe u een financieringsaanvraag opstelt bij Lening.nl:

 1. Opstellen van een ondernemingsplan:
  Het ondernemingsplan, ook wel bedrijfsplan, businessplan of ondernemersplan genoemd, is een document waarin u uw visie en doelstellingen als ondernemer uiteenzet. Beschrijf bijvoorbeeld uw product of service, uw prijsstrategie en uw verwachte winstmarges.
 2. Opzetten van een financieel plan:
  Het financieel plan helpt u te evalueren of uw zakelijk idee winstgevend kan zijn. Dit plan is cruciaal om potentiëe financiers te overtuigen van uw onderneming. Het vertegenwoordigt het financiëe gedeelte van uw ondernemingsplan.
 3. Bied inzicht in uw financiën:
  Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de financiëe kant van uw onderneming. Hierdoor kunt u vragen over uw financiëe situatie adequaat beantwoorden.
 4. Bereid uw pitch voor:
  Een overtuigende pitch kan de doorslag geven. Het geeft u de kans om in het kort uw ondernemingsplan toe te lichten en een financier of investeerder voor u te winnen.
 5. Ken uw potentiëe financiers:
  Verdiep u in de mogelijkheden bij zowel banken als alternatieve financieringsbronnen. Verschillende financiers kunnen specifieke vereisten hebben. Banken beschrijven hun voorwaarden doorgaans op hun website. Er zijn ook andere financieringsvormen, zoals microkrediet of MKB-krediet, waar organisaties u kunnen assisteren in het aanvraagproces.

Criteria voor financieringsaanvragen bij Lening.nl:

Financiers zoals Lening.nl kijken naar verschillende harde en zachte criteria. De harde criteria hebben betrekking op financiëe gegevens en uw bedrijfsstrategie. Zachte criteria betreffen persoonlijke aspecten, zoals uw vaardigheden als ondernemer. Het is essentieel om goed voorbereid te zijn en een positieve eerste indruk achter te laten. Deze checklist kan u daarbij helpen.

Ondernemer: Heeft u de juiste kwaliteiten en ervaring?
Ondernemingsplan: Is uw ondernemingsplan solide en goed onderbouwd?
Sector: In welke branche bent u actief en welke risico’s houdt dit in?
Contacten: Heeft u een sterk zakelijk netwerk opgebouwd?
Marktonderzoek: Kent u de behoeften van uw klanten?
Marketing: Hoe wilt u groei realiseren?
Financiën: Heeft u inzicht in uw bedrijfskosten en vermogensstructuur?
Zekerheden: Kunt u financiers garanderen dat zij hun investering terugzien?

Met deze stappen en criteria bent u goed voorbereid op uw financieringsaanvraag bij Lening.nl.