Geld lenen kost geld

Anneke Ranzato

Expertise: Hypotheken, sparen, lenen en budgetteren

Anneke Ranzato (1970) was jarenlang actief in de financiëe dienstverlening. Als kind wilde ze juf worden, later journaliste. Ze werd financieel adviseur, nadat ze in 1993 was afgestudeerd aan de Academie voor Bank en Financiën.

In 2007 startte Anneke haar eigen bedrijf: GeldKennis. Ze wilde haar kennis over geldzaken op een andere manier overbrengen dan door het adviseren en afsluiten van hypotheken enzo. Daarom ging ze schrijven en lesgeven over financiëe onderwerpen: de dingen die ze als kind wilde doen.

Binnen GeldKennis hield Anneke zich veel bezig met het schrijven van opleidingsmaterialen voor WFT-opleidingen: de vakdiploma”s voor de financiëe branche. Ook maakte ze examenvragen voor de officiëe WFT-examens en gaf ze les aan studenten van de Hogeschool Utrecht.

Daarnaast hield ze blogs bij op Blog.nl, schreef ze op freelance basis artikelen voor media als Geld.nl, GeldenRecht.nl, Knab.nl (destijds EyeOpen) en HomeFinance.nl. Ze schrijft blogs, nieuwsberichten, informatiepagina”s en meer over allerlei geldzaken voor al onze sites.

In 2014 nam ze afscheid van de financiëe opleiders en ging haar focus volledig naar het maken van deze content over geldzaken. Sinds 2016 heeft ze daar een andere activiteit bij in een heel ander werkgebied: het delen van allerlei leuke en handige tips voor ouders en kinderen bij Go-Kids.nl. Begin 2022 bracht Anneke bovendien haar eigen product voor gezinnen op de markt: WachtVerzachters.